Despre

Proiectul When ContempArt helps Social!


Despre promotor și partener

Proiectul este implementat în perioada aprilie 2020 – martie 2022. Inițiativa este organizată de Asociația Semper Musica în parteneriat cu IMM-ul norvegian Zebel Design Fishbain.

Proiectul When ContempArt helps Social este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA

Despre finanțator

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.
Bugetul Programului este de 34 milioane de euro.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.ro-cultura.ro

Fazele proiectului

  1. Dezvoltarea website-ului proiectului care va include și o platformă de disponibilitate angajare artiști artă contemporană; suportul îi va include pe cei 15 artiști români și norvegieni selectați pentru proiect și va avea drept scop promovarea acestora pentru angajarea în proiecte socio-culturale.
  2. Dezvoltarea profesională a membrilor echipei de proiect.
  3. Realizarea unei cercetări/anchete antropologice cu privire la modul în care artiștii români și norvegieni de artă contemporană, activi în anii ’90 și 2000, au inclus domeniul HIV/SIDA printre temele creațiilor lor.
  4. Selecția a 15 artiști de artă contemporană români și norvegieni în vederea dezvoltării a 15 creații/instalații de artă contemporană cu tema HIV care vor face obiectul a 15 evenimente publice organizate în spații neconvenționale și convenționale din România și Norvegia; cei 15 artiști români și norvegieni, înaintea dezvoltării creațiilor, se vor putea întâlni cu persoane care trăiesc cu HIV din România și Norvegia, iar creațiile lor de artă contemporană se vor încadra în direcțiile: IUBIRE, PRIETENIE, FAMILIE, PERFORMANȚĂ profesională sau sportivă.
  5. Organizarea a două mobilități și două evenimente comunitare și de presă, în România și Norvegia.
  6. Prezentarea celor 15 creații/instalații de artă contemporană cu tema HIV publicului român și norvegian; acestea vor fi panotate/prezentate în spații publice convenționale și neconvenționale, timp de 1 lună.