Apel pentru artiști, autori și creatori români pentru execuție creații artistice cu temă socială

Apel pentru artiști, autori și creatori români pentru execuție creații artistice cu temă socială

Dacă ești atent/ă la ce se întâmplă în jurul tău, cercetezi artistic problematici sociale și ești interesat/ă să transpui într-una dintre creațiile tale dificultățile din viața de zi cu zi cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu HIV din România, te invităm să aplici în cadrul proiectului „When ContempART helps social!” organizat de către  Asociația Semper Musica în parteneriat cu IMM-ul cultural norvegian Zebel Design Fishbain.

Acest apel la proiecte artistice este dedicat artiștilor, autorilor și creatorilor, inclusiv colectivelor de artiști români, în vederea execuției de creații artistice cu obiectivul specific de a scădea nivelul de discriminare a persoanelor care trăiesc cu HIV.

Sunt așteptate propuneri artistice în toate mediile, inclusiv și nelimitându-se la: pictură, sculptură (inclusiv modelare 3D virtuală), arte decorative ori new media: artă digitală, animație, artă video, fotografie, performance, happening, artă non-obiectuală, artă conceptuală, instalație interdisciplinară.

Perioada pentru depunere a candidaturii este 15 aprilie – 15 iunie 2021 și presupune două etape succesive și obligatorii. Prima etapă (15 aprilie – 15 mai) este dedicată pregătirii aplicației și înseamnă: o scrisoare de intenție, o discuție online cu o persoană de cetățenie norvegiană care trăiește cu HIV pe teritoriul Norvegiei, facilitată de Asociația Semper Musica și consultare de bibliografie, pusă la dispoziție de organizator.

După confirmarea trecerii de prima etapă, artistul/a / colectivul de artiști este invitat/ă să depună un dosar conținând: o scrisoare de recomandare din partea persoanei din Norvegia cu care s-a discutat anterior, un statement artistic, reprezentând o descriere a ideii, viziunii artistice care stă la baza lucrării ce va fi creată, macheta / schița / storyboard-ul, o scurtă descriere a lucrării și portofoliu artist. Sunt urmărite 4 teme largi: IUBIRE, PRIETENIE, FAMILIE, PERFORMANȚĂ. Acest dosar trebuie pregătit și depus online în perioada 15 mai – 15 iunie 2021.

În urma jurizării din partea unui grup de specialiști, vor fi selectați 10 artiști / colective de artiști de artă contemporană români finaliști și trei artiști pe lista de rezervă. Pentru aceștia, perioada de cercetare și producție creație artistică este 1 iulie – 1 octombrie 2021. Producția lucrării / creației este acoperită și există onorariu pentru fiecare dintre cei 10 artiști / colective de artiști.

Expoziția conținând cele 10 lucrări va fi curatoriată și prezentată în online, la finalul anului 2021, și offline, în aceeași perioadă, în cadrul unui spațiu din București. În cazul propunerilor de artă non-digitală, toate lucrările vor fi scanate / digitalizate de organizator, aceste cheltuieli, inclusiv transportul lucrărilor, fiind acoperite de către acesta.

Toate detaliile de aplicare, selecție și implementare pot fi regăsite în Regulament 

MODIFICĂRI REGULAMENT:

  1. ERATĂ 1, 08 iunie 2021
  2. ERATĂ 2, 30 iunie 2021
  3. ERATĂ 3, 13 iulie 2021

Pentru orice alte detalii ne găsiți pe www.socialart.ro și la office@sempermusica.org.

Așteptăm curioși propunerile voastre!

///

Proiectul `When ContempART helps social!” pornește de la dificultățile din viața de zi cu zi cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu HIV din România și Norvegia, fie că este vorba despre iubire și găsirea unui partener, familie, găsirea și păstrarea prietenilor, fie că se face referire la performanța sportivă sau profesională.

Prin creații de artă contemporană se urmărește aducerea acestor problematici în atenția unui mix de publicuri, cu scopul final al integrării sociale a celor care trăiesc cu HIV și scăderii nivelului lor de discriminare. 

Proiectul When ContempArt helps Social! este organizat de Asociația Semper Musica în parteneriat cu IMM-ul norvegian Zebel Design Fishbain., fiind implementat în perioada aprilie 2020 – martie 2022.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

 

8 Comments

  1. Buna ziua ! Sunt interesat de acest concurs, subiect, sunt artist plastic, pictor amator, atestat, calificat in urma cursurilor Scolii Populare de Arta ,,Octav Enigarescu,,din Targoviste, castigator a mai multe premii nationale, expozitii de grup si o expozitie personala. Va multumesc si astept vesti bune din partea dv !

  2. Buna ,mă numesc Flavia Rosana Capraru, sunt
    fashion designer, artist si ceramist ,am absolvit universitatea de Arte Timișoara ,sunt interesată de acest proiect.

  3. Bună ziua, sunt interesată să particip în acest proiect.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.